Een humidor kopen in België

Een humidor is er voor elke sigarenroker. Een humidor kopen doet u het beste aan de hand van onderstaande tips. Klik hier voor ons assortiment humidors.

Waarom een sigaar in een humidor bewaren?

Een goede sigaar dient vochtig bewaard te worden voor het behoud van het aroma en de olie in het dekblad. Zodra een sigaar te droog wordt zal het dekblad kapot springen of zelfs scheuren. Tevens zal de sigaar scherper smaken. Om bovenstaande te voorkomen en een sigaar te voorzien voor elk moment in de week is de aanschaf van een humidor een goede investering.

Wat is een humidor?

Een humidor is een kist of doos met 6 zijden welke afsluitbaar is. De humidor is voorzien van een bevochtigingselement welke zorgt voor een vochtigheid welke constant is. De vochtigheid binnenin de humidor dient tussen 65 en 75% te zijn.

Hoe zorgt u voor een optimale vochtigheid in uw humidor? Een standaard bevochtigingselement, zoals een spons of oasis, kan gevuld worden met gedistilleerd, schimmelwerend water met zilver ionen. Dit water zorgt ervoor dat de sigaren niet aangetast worden door onder andere schimmels en kalk. Een andere mogelijkheid is het gebruik van kristallen in combinatie met propyleen glycol welke de vochtigheid automatisch op 70% houdt.

Waarom bestaat een goede humidor uit cederhout?

Het cederhout aan de binnenzijde zorgt voor het opnemen en indien nodig afgeven van vochtigheid. Daarnaast zorgt het hout voor een goede rijping van de sigaren met de smaak van cederhout. Deze combinatie zorgt voor een samensmelting van de geur van tabakken en cederhout. Verder is cederhout een natuurlijk afweermechanisme tegen de tabakskever. Dun vineer van 1mm is niet voldoende voor een goede humidor om uw sigaren in te bewaren of te laten rijpen.

Wist u dat u overigens gemiddeld 1 keer per week uw humidor dient te openen voor frisse zuurstof?

Het kan namelijk anders gebeuren dat een sigaar te snel rijpt of te vochtig wordt. Bloemvorming op een sigaar is niet erg, deze kan eraf worden gepoetst met een verfborstel. Echter is het dan nodig de humidor te verluchten.

Welke temperatuur is optimaal voor het bewaren van sigaren in een humidor?

Een constante temperatuur tussen de 16 en 20 graden Celcius is het beste voor uw sigaren. Vooral indien u sigaren lang wilt laten rijpen en bewaren is de temperatuur van belang. Anders is een hogere temperatuur minder van belang, dit geldt voor sigaren welke binnen enkele weken opgerookt mogen worden. Wij kunnen u humidors met koeling leveren.

Hoelang kunt u een sigaar bewaren?

Net als bij wijn is het moeilijk hier een vaste termijn aan vast te plakken. Een goede sigaar wordt met de tijd zachter en krijgt een rondere smaak. De amoniak verdwijnt naarmate de sigaren langer rusten. Het cellofaan rondom een sigaar is bedoeld voor het transport, maar u mag zelf kiezen of u deze om de sigaar laat of niet. Het cellofaan is voorzien van miniscule, kleine gaatjes om te ademen.

Kunt u een humidor op maat bouwen?

Wij hebben in het verleden al humidor op maat laten bouwen. Onze eigen walk-in humidor is een voorbeeld. Maar ook verschillende inbouw humidors en humidorlades hebben wij laten bouwen. Tot slot is er ook een sigaar voor u in onze humidor. U bent welkom in onze eigen walk-in humidor. Graag tot ziens!

De waardering van casanumber7.be bij Trustprofile Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 323 reviews.